Návštěva v Českolipské nemocnici

Ve středu 5. listopadu  naše třída navštivila nemocnici v České Lípě. Jelikož jsme tento program absolvovali již v minulém roce, byli jsme zvědaví, jestli nás něco nového překvapí. A překvapilo. Dostali jsme hravou formou další informace o lidském těle i o zdravé stravě. Žáci si mohli vlastníma rukama osahat lékařské pomůcky a nástroje. Zahráli si na doktory a poslechli si tlukot vlastního srdce.

Nádherná byla i prohlídka podzemí v nemocnici , kudy jsme prošli do dětské nemocnice.Vhod přišlo i pár rad, jak chránit své zdraví. Děti se dostaly i do prostor, které běžně nenavštíví. Všude je velké množství obrázků s dětskou tematikou.Pokud by se dítě dostalo do situace, že by muselo absolvovat pobyt na lůžkovém oddělené , nemusí se obávat. Jsou tu i herny a skvělý personál, který má velkou ochotu se o nemocné dobře postarat.

Bylo pro nás milým překvapením, že u vstupu do nemocniční kantýny je nainstalován automat na čerstvě vytlačovanou pomerančovou šťávu.

Děkujeme touto cestou paní učitelce Houdové a její asistantce.Bylo to pro všechny opravdu přínosem .Těšíme se , že se další rok opět něco nového dozvíme.

                                                                                                                  děti z 2.B a tř. uč.                                                                  

fotografie si prohlédněte ve fotogalerii